nowa restauracja włoska Kraków

Autentyczna włoska restauracja – jakie powinna mieć cechy

Włoskie restauracje to w Polsce najpopularniejszy rodzaj gastronomii. Kochamy włoskie jedzenie bo jest smaczne, sycące i ładnie wygląda na talerzu. Z całą pewnością najczęściej wybieramy takie dania jak pasty. Mocniej wrażliwi goście degustują rzadsze dania obiadowe takie jak canelloni, gnocchi i desery włoskie.
Szukając prawdziwej włoskiej restauracji warto przyjrzeć się kilku cechom: czy miejsce korzysta z włoskich składników, czy w menu są również mniej znane włoskie potrawy, czy karta win, zawiera klasyczne włoskie trunki. Włoskie potrawy to duża różnorodność oraz dania z różnych miejsc kraju. W dobrej restauracji znajdziemy prawdziwy klimat Włoch.

Kuchnia włoska nie jest skomplikowana, ale to nie oznacza, że jest mniej smaczna Z pewnością można uznać, że jest to jedna z najsmaczniejszych kuchni europejskich .

Aromatyczne wina z Włoch

Jakakolwiek knajpka włoska, która pretenduje do tytułu bycia klasycznym miejscem na gastronomicznej mapie miasta, nie może ignorować trunków. Posiłek w klimacie włoskim bez wyjątku musi obejmować też aperitiff. Odrobina czerwonego wina to przy włoskim obiedzie czy kolacji cos zupełnie naturalnego. zobaczcie jaka fajna restauracja Klasyczne wina włoskie to zdecydowanie toskańskie chianti, lombardyjskie oltrepo pavese i cagliari z Sardynii. Włoska restauracja – jeśli naprawdę chce być postrzegana jako prawdziwie włoska, powinna mieć szeroką kartę win.

Regionalna włoska restauracja

Mając ochotę zrozumieć indywidualność włoskiego gotowania bez wątpienia warto poszukać restauracji, która umie przyrządzić nie jedynie pizzę i makaron.
Zobacz film